فهرست مطالب

کارایی و وظیفه سیستم تهویه مطبوع به چه صورت است؟

کارایی و وظیفه سیستم تهویه مطبوع به چه صورت است؟

امروزه سیستم‌های تهویه مطبوع به عنوان بخشی جدایی‌‌ناپذیر و حائز اهمیت در انواع محیط‌های ساختمانی و همچنین کارخانجات می‌باشد. ایجاد هوای مطلوب و متناسب با محیط در انواع سیستم‌های تهویه مطبوع باعث شده تا این دستگاه‌ها در میان مردم بسیار محبوب شوند. دستگاه‌های هوارسانی در شرایط امروز که با شیوع انواع ویروس‌ مواجه هستیم باعث شده تا مردم در رفاه و سلامت بیشتر به زندگی پرداخته و نگرانی به مراتب کمتری را از جهت ابتلا به انواع بیمار‌ی‌‌ها تجربه نمایند. وظیفه سیستم تهویه مطبوع بسیار گسترده بوده و به طور کلی در هر مکان یا محیطی که نیاز به تغییر رطوبت، دما و در نهایت هوای دلپذیر باشد، سیستم‌های هوارسانی به عنوان گزینه‌ی اصلی ایفای نقش می‌کنند.  ما در این مطلب قصد داریم تا کارایی و وظیفه‌ سیستم‌ تهویه مطبوع را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات لازم را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و اطلاعات لازم در این خصوص را کسب نمایید.

وظیفه سیستم تهویه مطبوع

شرایط آب و هوایی محیط نقش مهمی بر حالات روحی، فیزیکی و همچنین راندمان کاری افراد خواهد داشت، از این رو استفاده از یک سیستم تهویه مناسب و استاندارد می‌تواند شرایط ایده‌آلی را جهت کار و زندگی فراهم نماید. اکثر ساختمان‌های امروزی هر چند پیشرفته اغلب اوقات فاقد سیستم تهویه مطبوع استاندارد بوده که این امر در طولانی مدت باعث می‌شود محیط مورد نظر از نظر هوایی غیر قابل تحمل شود. اما ساکنین با استفاد از یک دستگاه هوا رسانی مطلوب این امکان را خواهند داشت تا هوای محیط مورد نظر را همواره در شرایط دلپذیر قرار داده و از همه مهم‌تر از شیوع انواع بیماری‌ها و ویروس‌های تنفسی نیز جلوگیری نمایند. به طور کلی عمده‌ترین کارایی و وظیفه سیستم تهویه مطبوع را می‌توان در مواردی همچون کنترل دما، رطوبت و سرعت وزش هوا، از بین بردن غبار و سایر آلودگی‌های هوا، از بین بردن میکروب‌ها و باکتریهای معلق در هوا، گرمایش و سرمایش هوا متناسب با فصل و … برشمرد.

هر یک از سیستم‌های تهویه مطبوع می‌بایست قادر باشند تا وظایف عنوان شده را انجام دهند، اما در برخی موارد و همانطور که در مقاله‌ی انواع سیستم‌های تهویه مطبوع اشاره نمودیم، برخی از این دستگاه‌ها صرفا جهت سرمایش و گرمایش یا هر دوی آنها استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌شود تا افراد با توجه به کارایی و نیاز محیط مورد نظر اقدام به خرید بهترین گزینه نموده تا بتوانند در تمام فصول هوایی ایده‌ال و دلپذیر را تجربه نمایند.

در حالت کلی کاربرد و وظایف اصلی سیستم‌های تهویه هوا مطبوع شامل موارد زیر می‌شود :

  • ایزوله و ضد غفونی کردن هوا در محیط های پزشکی، بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها
  • کنترل سرعت ورزش هوا
  • از بین بردن بوی نامطبوع و گازها‌ی سمی
  • تصفیه و ایجاد هوای سالم و پاک
  • کنترل کردن دمای محیط به وسیله سرمایش و گرمایش
  • کنترل رطوبت محیط (به این صورت که محیط‌های خشک را مرطوب و محیط‌های مرطوب را متعادل می‌سازد.)

در ادامه به وظیفه سیستم تهویه مطبوع در محیط‌هایی که هوارسانی در آنها از اهمیت بالایی برخودار است خواهیم پرداخت.

انواع تهویه مطبوع بر اساس نوع محیط

  • تهویه مطبوع ساختمان‌های بزرگ

وظیفه‌ سیستم تهویه مطبوع در ساختمان‌های بزرگ ایجاد آسایش و رفاه جهت ساکنین ساختمان می‌باشد. به همین خاطر از سامانه‌های بزرگ سرمایش شامل چیلر تراکمی و بویلر در موتورخانه مرکزی استفاده می‌شود. البته در ساختمان‌های تجاری یک طبقه مانند فروشگاه‌ها و کارخانه‌ها عموما به وسیله‌ی تجهیزات نصب شده در پشت بام هوارسانی به محیط صورت می‌گیرد.

شاید یکی از بزرگترین مزیت این سیستم‌ها را بتوان به این موضوع نسبت داد که حتی در فصل تابستان که دمای هوا خیلی بالا نیست، جهت حذف گرمایی که توسط افراد، روشنایی و سایر تجهیزات برقی ساختمان ایجاد می شود، نیز به بهترین نحو عمل نموده و هوای محیط را در شرایط مطلوبی قرار می‌دهند. قطعا تا به حال یکبار این جمله را شنیده‌اید که بازدهی افراد در هوای گرم تا حد زیادی کاهش می‌یابد. اما با وجود این سیستم‌ها راندمان کار افراد نه تنها کم نمی‌شود بلکه با افزایش عملکرد تفاوت چشمگیری پدید می‌آید.

  • تهویه مطبوع در محیط‌های درمانی

قطعا می‌دانید محیط‌های درمانی با توجه به وجود انواع ویروس‌ها، میکروب‌ها و همچنین الزام تصفیه هوا به طور دائمی، نیاز دارند تا از یک سیستم تهویه مطبوع مناسب استفاده نمایند. اغلب شرایطی که در تهویه مطبوع ساختمان‌های اداری حاکم هستند در تهویه مطبوع بیمارستان‌ها هم صدق می‌کند. با این تفاوت که در مراکز درمانی استفاده از %100 هوای تازه الزامیست و محدودیت رطوبت جهت جلوگیری از بروز الکتریسیته در اتاق‌های عمل نیز بسیار شدید است.

  • تهویه مطبوع در مراکز صنعتی

مراکز صنعتی نیز جزو مکان‌هایی بوده که نیازمند سیستم هوارسانی مطلوب می‌باشند. تامین راحتی و آسایش کارگران و همچنین کنترل شرایط هوا به نحوی که آسیبی به اجسام و مواد صنعتی وارد نشود، وظیفه سیستم تهویه مطبوع در محیط‌‌های صنعتی می‌باشد.

  • هوارسانی مطبوع در انبار مواد غذایی

بسیاری از مواد غذایی مانند گوشت، ماهی، میوه‌ها و سبزی‌ها نیازمند دمای مناسب می‌باشند و در صورت شرایط نامناسب دمایی فاسد شده و از بین می‌روند. به همین دلیل جهت نگداری این مواد در طولانی مدت یا باید منجمد شده یا در دمایی کمتر از دمای انجماد نگداری شوند. به همین خاطر وجود دستگاه‌های تهویه و سرمایشی در این مراکز از اهمیت بالایی برخودار است.

  • تهویه مطبوع در مراکز رایانه‌ای

وظیفه سیستم تهویه مطبوع در اتاق‌های رایانه، کترل دما و رطوبت می‌باشد. قطعا می‌دانید برخی از قطعات سیستم‌های کامپیوتری در صورت گرمای زیاد کارایی لازم را نداشته و ممکن است پس از مدتی خراب شود. به همین علت وظیفه‌ی سیستم تهویه مطبوع حفظ دمای 20 تا 23 درجه سانتی گراد می‌باشد.

جمع بندی ‌(سخن پایانی):

به انتهای این مقاله رسیدیم، سپاس که تا انتها همراه ما بودید. در این مطلب به بررسی کارایی و وظیفه سیستم تهویه مطبوع در انواع محیط‌ها پرداختیم. امید است موارد عنوان شده در این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.

ما در شرکت تهویه مطبوع ایدن گیت افتخار داریم تا انواع سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی با ظرفیت‌ها و طرح‎های گوناگون جهت استفاده در مراکز مسکونی، اداری، فروشکاه‌ها، مراکز درمانی و….  را مطابق با استانداردهای روز و همچنین مناسب‌ترین قیمت تولید و به شما مشتریان گرامی ارائه نماییم. در صورت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجزا و انواع تهویه مطبوع مورد استفاده در ساختمانها و مکانیزم آنها با مشاورین و کارشناسان ما در ارتباط باشید و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم مشاوره تخصصی

نام و نام خانوادگی(ضروری)
تماس با واحد فروش