فهرست مطالب

هر آنچه که باید درمورد انواع سیستمم های تهویه مطبوع بدانید!

هر آنچه که باید در مورد انواع سیستم‌های تهویه مطبوع بدانید!

تهویه مطبوع به عنوان زیرشاخه‌ای در علم مکانیک به فرآیندهایی گفته می‌شود که در نهایت منجر به بهینه‌سازی شرایط داخلی سازه‌ها می‌شود. قطعا همه‌ی ما می‌بایست جهت ادامه‌ی حیات و همچنین پیشگیری از انواع بیماری‌ها در محیط کار و زندگی از یک سیستم تهویه‌ی مناسب و استاندارد استفاده نماییم. استفاده از انواع سیستم‌های‌ تهویه مطبوع با شروع فصل گرما و سرما بیش از پیش احساس شده تا افراد بتوانند با تنظیم دما، شرایط ایده‌آلی را جهت فعالیت روزانه تجربه نمایند. اما شناخت و آگاهی از انواع سیستم‌های‌ تهویه مطبوع جزو مواردیست که جهت انتخاب گزینه‌ی مناسب بسیار حائز اهمیت می‌باشد. ما در این مقاله قصد داریم تا موارد لازم در این خصوص را مورد بررسی قرار داده تا شما عزیزان ضمن کسب اطلاعات لازم، نسبت به انتخاب بهترین گزینه اقدام نمایید.

انواع سیستم‌‌های تهویه مطبوع

دسته‌بندی‌‌های متفاوتی جهت سیستم‌های تهویه مطبوع وجود دارد اما شاید کلی‌ترین و شایع‌ترین آنها را بتوان انواع سیستم‌های تهویه مطبوع از نظر درجه حرارت برشمرد. افراد می‌بایست با توجه به شرایط زیست محیطی در ساختمان مسکونی یا محل کار، مدت حضور در این اماکن و همچنین تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان نسبت به انتخاب مناسب‌ترین دستگاه ضمن توجه به نوع کاربری اقدام نمایند. انواع سیستم‌های تهویه‌ مطبوع با توجه به درجه حرارت را می‌توان در انواع زیر دسته‌بندی نمود:

تهویه تابستانی یا سیستم سرد کننده (Cooling System)

این نوع سیستم‌ها به عنوان سیستم تک فصلی و جهت استفاده در فصول گرم سال کاربرد خواهد داشت. عملکرد انواع Cooling System به نحوی بوده که با پایین آوردن دمای محیط، رطوبت را نیز در ایده‌آل‌ترین حالت ممکن قرار می‌دهند. کولرهای گازی، اسپلیت (نوع سرد) و کولر آبی را می‌توان از مهم‌ترین سیستم‌های سرد کننده برشمرد. لازم به ذکر است که کولرهای گازی نوع سرد بر اساس سیستم تبرید، اما کولرهای آبی بر اساس سیستم تبخیری و فن‌های خنک کننده به وسیله‌ی چرخش هوا عمل می‌کنند. Cooling System به عنوان یکی از انواع سیستم‌های تهویه مطبوع در مناطق گرمسیری که اغلب اوقات سال هوا گرم است، استفاده می‌شود.

تهویه زمستانی یا سیستم گرم کننده (Heating System)

سیستم گرم کننده به عنوان یکی دیگر از انواع سیستم‌های تهویه مطبوع جهت فصول سرد و گرم کردن انواع محیط‌ها به کار می‌رود. گرم کردن محیط توسط سیستم‌های گرم کننده به 3 طریق زیر انجام می‌شود.
روش اول: در این روش از طریق بخار آب داغ و در دیگ‌های موتورخانه‌ای گرما تولید می‌شود.
روش دوم: در این روش با استفاده از آب گرم در دستگاه‌های گازسوز و پکیج‌ها گرما ایجاد می‌شود که در اغلب ساختمان‌های امروزی نیز بسیار کاربرد دارد.
روش سوم: در این روش که تهویه‌ گرمایش الکتریکی نام دارد، جهت ایجاد گرما از اختلاف درجه حرارت بین کویل گرمایش و هوا استفاده می‌شود.
البته در برخی ساختمان‌ها با استفاده از سیستم گرمایشی در کف ساختمان، انتقال گرما از کف صورت نیز می‌گیرد.
پکیج‌ها، بویلرها، کوره‌ها از معروف‌ترین انواع سیستم‌‌های تهویه مطبوع گرمایشی می‌باشد که با استفاده از مشعل گازسوز تولید گرما و از طریق کانال‌های تعبیه شده باعث گرمایش ساختمان می‌شود. البته به جز سیستم‌های حرارت مرکزی، بخاری ‌و شومینه‌ها نیز در برخی ساختمان‌ها جهت گرمایش به کار می‌رود. اما با توجه به مزایای بیشتر و همچنین هزینه‌ی مناسب‌تر، اغلب ساختمان‌ها استفاده از سیستم حرارت مرکزی در ارجحیت قرار می‌دهند.

سیستم دو فصلی گرم و سرم کننده (Heating & Cooling System)

در برخی دیگر از سیستم‌ها، عملکرد به گونه‌ای می‌باشد که در فصول تابستان باعث ایجاد سرما و در فصل زمستان باعث ایجاد گرمایش می‌شود. از این رو به آنها سیستم دو فصلی گفته می‌شود. این مورد همواره یکی از پر استفاده‌ترین انواع سیستم‌های تهویه مطبوع می‌باشد، زیرا که اینگونه دستگاه‌ها توانایی ایجاد سرما، گرما و همچنین تصفیه هوا را با هم داشته و به طبع آن گزینه‌ای اقتصادی به شمار می‌رود. اغلب در محیط‌های صنعتی، ساختمان‌های مسکونی استفاده از سیستم دو فصلی با توجه به هزینه‌های مناسب‌تر نسبت به دو سیستم قبلی ارجحیت دارد.
انواع چیلر از جمله چیلر تراکمی اسکرو، چیلر تراکمی سانتریفیوژ، چیلر تراکمی اسکرال، فن کویل، ایرواشر، زنت، هواساز فن کویل و هواساز هایی که قابلیت ایجاد سرمایش در فصول گرم و گرمایش در فصول سرد سال را دارا می‌باشند را می‌توان جزو این دسته قرار داد. در این مورد سیستم گرمایش و سرمایش یا در کنار هم یا با استفاده از یک سیستم مرکزی، تهویه هوا را انجام می‌دهند. به استثناء ساکنین مناطق سردسیری و یا گرمسیری که فقط به یک سیستم تک فصلی نیاز دارند، سایر افراد می‌توانند از سیستم دو فصلی به عنوان یک گزینه‌ی ایده‌آل و مقرون به صرفه استفاده نمایند. جالب است بدانید هواسازها هم جزو سیستم‌های دو فصلی بوده که با اتصال به چیلر یا کندانسینگ یونیت با استفاده از فیلتراسیون و به طبع آن حفظ کیفیت هوا، رطوبت و فشار هوا را نیز متعادل نموده و باعث ایجاد سرمایش و گرمایش می‌شود.

موارد مهم جهت خرید یک سیستم تهویه مطبوع

در مطلب قبلی انواع سیستم‌های تهویه مطبوع با توجه به درجه حرارت را مورد بررسی قرار دادیم. اما حال می‌خواهیم بدانیم هنگام خرید به چه عواملی می‌بایست دقت نماییم؟
هنگام خرید یک دستگاه تهویه مطبوع باید به عوامل مختلفی از جمله نوع کاربری دستگاه، بودجه مورد نظر، انرژی‌های مصرفی آن (برق، گاز و آب)، شرایط آب و هوایی، محل نصب و … دقت نماییم. اما در حال حاضر و با قرار داشتن در فصل گرما بسیاری از افراد سعی در خرید سیستم سرمایشی مناسب و کم مصرف دارند. به طور کلی اکثر سیستم‌‌های سرمایشی که با انرژی الکتریسته کار می‌کنند به ۲ دسته کمپرسور‌دار و بدون کمپرسور تقسیم می‌شوند. کولر آبی، دستگاه زنت و ایرواشر مثال‌هایی از دستگاه بدون کمپرسور بوده که کمترین مصرف برق را داشته و البته نسبت به سایر گزینه‌ها از قیمت به مراتب مناسب‌تری نیز برخوردار می‌باشند. البته برخی اوقات و با توجه به شرایط و کاربری امکان استفاده از این دستگاه‌ها وجود ندارد. ما در مجموعه ایدن گیت با بهره‌گیری از مهندسین خبره پس از بررسی‌های لازم، مناسب‌ترین دستگاه را با توجه به نیاز و همچنین بودجه‌ی شما مشتریان گرامی پیشنهاد خواهیم داد.

جمع بندی ‌(سخن پایانی):

به انتهای این مقاله رسیدیم، سپاس که تا انتها همراه ما بودید. در این مطلب به بررسی انواع سیستم‌های تهویه مطبوع پرداختیم. ما در مجموعه ایدن گیت افتخار داریم تا انواع سیستم‌های تهویه مطبوع، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی با ظرفیت‌ها و طرح‎های گوناگون جهت استفاده در مراکز مسکونی، اداری، فروشکاه‌ها، مراکز درمانی و…. را مطابق با استانداردهای روز و همچنین مناسب‌ترین قیمت تولید و به شما مشتریان گرامی ارائه نماییم. در صورت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستگا‌ه‌های تهویه مطبوع و نیز انتخاب مناسب‌ترین گزینه با مشاورین و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *